omgeving
holidayhome and view

casa con guiño 

het huis met de knipoog

Casa con guiño: sfeervol vakantiehuis in het hart van Andalusië


Wat valt er in de omgeving te ontdekken?

Casa con guiño ligt midden in het grotendeels door veel toeristen nog niet ontdekte binnenland van Andalusië,

op de grens van de provincies Granada, Córdoba en Málaga. Het land is hier vooral bekend om zijn honderdduizenden olijfbomen, maar ook om zijn prachtige pueblos blancos. In deze 'witte dorpen' kunt u slenteren door pittoreske  straatjes, waar vaak uitbundig bloeiende geraniums kleur geven aan de muren van de witgekalkte huizen.

Wanneer u een drankje bestelt op een terrasje of in het café, krijgt u er in de meeste Andalusische bars en restaurants gratis een snack ofwel een 'tapa' bij.

 

Op onvermoede plaatsen vindt u in steden of in het landschap oude ruïnes, archeologische opgravingen, prachtige middeleeuwse kerken en restanten van (Moorse) kastelen. Ook in de directe omgeving van casa con guiño liggen bezienswaardige dorpen en stadjes, zoals Antequera, Alcalá la Real, Algarinejo, Archidona, Montefrío, Almedenilla, Fuentes de Cesna, Iznájar, Loja, Priego de Córdoba en Rute.

Casa con guiño ligt in het hart van Andalusië en is daarom uitstekend geschikt voor het bezoeken van de grote steden met hun bezienswaardigheden. Granada met het Alhambra, Córdoba met de Mezquita, Málaga met het oude fort, de haven, de stranden, de sfeervolle binnenstad, diverse musea (onder andere het Picasso Museum).

ook bestaat de mogelijkheid in de winter in de Sierra Nevada (vlakbij Granada) te skiën. Het skiseizoen begint eind november en loopt door tot maart/april. Wanneer u in deze periode in casa con guiño logeert, kunt u bijvoorbeeld de ene dag skiën en de andere dag zonnebaden op het strand van Málaga.


In de omgeving zijn diverse restaurants met een traditioneel Andalusische keuken, maar in ons dorp Algarinejo hebben wij ook twee spraakmakende restaurants met een avontuurlijke keuken. Een avondje uit eten in deze restaurants zal staan voor een culinaire verrassing.

U kunt Jan inhuren als chauffeur, zodat u relaxed kunt genieten van uw maaltijd en de heerlijke Spaanse wijnen.

Het hele jaar door kunnen natuurfotografen in de omgeving hun hart ophalen: er is bonte afwisseling van woeste landschappen, ongerepte natuur en enorm veel vogels.

tuin - garden - jardin


   

  Natuurgebieden

  El Torcal

  La Subbética

  Montes de Málaga

  Parque Natural de Fuentes de Cesna   

  Poniente Granadino

  Sierra Nevada ..... 

 

  Fiestas, ferias ....


 

  Fotografen komen ogen tekort.


  Wilt u meer foto's bekijken van

  Andalusië? Van steden en dorpen,

  natuur, cultuur en folkore?

  Zie de fotowebsite van Jan Katuin

  over Andalusië.
 vakantie in hartje Andalusië - holiday in the heart of Andalusia - Urlaub im Herzen von Andalusien - vacances au coeur de l'Andalousie - vacaciones en el corazón de Andalucía - semester i hjärtat av Andalusien - ferie i hjertet af AndalusieFinca Spanien und Ferienhäuser Nordsee von privat mieten