interieur en omgeving

 

Casa con guiño is door ons ingericht zoals wij er

zelf zouden willen wonen. Het meubilair is modern

en comfortabel. Overal in huis hangt en staat veel moderne kunst. Misschien krijgt u het idee dat u

in een klein museum logeert? Intussen weten wij uit ruime ervaring met onze gasten dat ook niet-kunstliefhebbers zich prima thuis voelen tussen de kunstwerken. De kans is groot dat de kunst u verleidt 

tot boeiende gesprekken.

 

Vanuit huis loopt u zo de natuur in.

 

Indeling huis

  • begane grond: ruime entree, woon-/eetkamer met keukengedeelte, badkamer (met toilet,  twee wastafels en ruime douche)
  • etage: gang en twee slaapkamers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuin en terrassen

Rondom het huis zijn terrassen met zithoeken en ruimte om te zonnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het terras aan de voorkant heeft een loungebad van 2x2 m. In het midden is het water 1,2 meter diep. Aan de binnenkant van het bad zijn banken gebouwd, zodat u in het water zittend, met een glaasje wijn bijvoorbeeld, kunt relaxen of een boek lezen. De verlichting in het loungebad staat voor een romantische zomernacht.

casa con guiño 

het huis met de knipoog

Casa con guiño: sfeervol vakantiehuis in het hart van Andalusië

Wat valt er in de omgeving te ontdekken?

 

Casa con guiño ligt midden in het grotendeels door veel toeristen nog niet ontdekte binnenland van Andalusië, op de grens van de provincies Granada, Córdoba en Málaga. Het land is hier vooral bekend om zijn honderdduizenden olijfbomen, maar ook om zijn prachtige witte dorpen (pueblos blancos). Hier kunt u slenteren door pittoreske straatjes, waar vaak uitbundig bloeiende geraniums kleur geven aan de muren van de witgekalkte huizen.

 

Casa con guiño staat in het hart van Andalusië en is daarom uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor het bezoeken van de grote steden met hun bezienswaardigheden. Granada met het Alhambra, Córdoba met de Mezquita, Málaga met het oude fort, de haven, de stranden, de sfeervolle binnenstad, diverse musea (onder andere het Picasso Museum).

 

Op onvermoede plaatsen vindt u in steden of in het landschap oude ruïnes, archeologische opgravingen, prachtige middeleeuwse kerken en restanten van (Moorse) kastelen. Ook in de directe omgeving van casa con guiño liggen bezienswaardige dorpen en stadjes, zoals Antequera, Alcalá la Real, Algarinejo,

Archidona, Montefrío, Almedenilla, Fuentes de Cesna, Iznájar, Loja, Priego de Córdoba en Rute.

Wanneer u een drankje bestelt op een terrasje of in het café, krijgt u er in de meeste Andalusische bars en restaurants gratis een snack ofwel een 'tapa' bij.

 

In de omgeving van ons vakantiehuis zijn diverse restaurants met een traditioneel Andalusische keuken,

maar in ons dorp Algarinejo hebben wij twee spraakmakende restaurants met een avontuurlijke keuken. Een avondje uit eten in deze restaurants staat voor een culinaire verrassing. U kunt Jan inhuren als chauffeur, zodat u relaxed kunt genieten van uw maaltijd en de heerlijke Spaanse wijnen.

 

Natuurfotografen kunnen in onze omgeving hun hart ophalen: er is een bonte afwisseling van woeste

landschappen, ongerepte natuur met wilde planten en veel vogels. Elk seizoen biedt een ander tafereel.

Prachtige natuurgebieden zijn onder andere El Torcal, La Subbética, Montes de Málaga, Parque Natural de Fuentes de Cesna, Poniente Granadino en de Sierra Nevada.

 

Ook bestaat de mogelijkheid in de winter in de Sierra Nevada (vlakbij Granada) te skiën. Het skiseizoen begint eind november en loopt door tot maart/april. Wanneer u in deze periode in casa con guiño logeert, kunt u bijvoorbeeld de ene dag skiën en de andere dag zonnebaden op het strand van Málaga.Wilt u meer foto's zien van Andalusië?  

Fotowebsite van Jan Katuin over Andalusië.

 

vakantie in hartje Andalusië - holiday in the heart of Andalusia - Urlaub im Herzen von Andalusien - vacances au coeur de l'Andalousie - vacaciones en el corazón de Andalucía - semester i hjärtat av Andalusien - ferie i hjertet af Andalusien